Baka Leilas Choklad- och lavendelcupcakes

Det välbehövliga regnet har placerat sig över vår del av landet. Men det behöver inte enbart innebära trista, tråkiga timmar inomhus utan något att göra. Det är under dessa dagar man kan, utan det dåliga samvetet för en gassande sol, kavla upp ärmarna och pyssla inomhus. Därför vill jag gärna dela med mig av något, både somrigt,och underbart gott till er. Vad sägs om Leilas Choklad- och lavendelcupcakes?

Leilas Choklad- och Lavendelcupcakes

Ingredienser till 12 st  cupcakes

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.

5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.

6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

7. Rör ner chokladen i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.

9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.

Choklad och lavendel frosting:

Ingredienser

250 g mörk kvalitetschoklad 70%
1.5 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk honung
1 st nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Strössel eller lavendelblommor till garnering

Gör så här

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.

2. Koka upp vispgrädde, lavendel, honung, flingsalt och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.

3. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel eller blommor.

 

Lycka till med baket och hoppas solen tittar fram lagom till fikapausen.

Kajsa

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer till “Baka Leilas Choklad- och lavendelcupcakes”

  1. […] som faktiskt snappat upp ett eller annat från sin mammans dagliga slit i köket. Prova gärna det recept som jag tidigare gjorde ett inlägg om, jag lovar att det smakade […]

  2. Kajsa skriver:

    Visst är de goda! Man har svårt att låta bli att bara äta en…

  3. Kajsa skriver:

    Lavendel är verkligen en användbar växt, allt från små kuddar med doft till att använda i sina bakverk. För att inte tala om ett bad med lavendeldoft! Mycket avslappnande…

  4. Krydda Livet skriver:

    Mums vad gott!! Leila är verkligen toppen. Skulle så gärna vilja ha hennes bakbok. Det ska fixas i framtiden.

    Nu har jag mailat dig lite bilder :)

    Kram Josefin

  5. oj så fina och goda de ser ut. lavendel måste jag testa att använda i cupcakes någon gång. :)

  6. Ulla skriver:

    Såg fantastiskt goda ut, var tvungen att testa med en gång.
    De höll vad de lovade

Lämna en kommentar