Blå fägring i köket…

Nu tänkte jag bjuda på lite blå fägring från Burleigh. Deras klassiska mönster väcker minnen från hur det en gång i tiden såg ut i var mans hem. Blå fägring från Burleigh

Deras fantastiska porslin pryder sin plats såväl som i det moderna hemmet som i ett gammaldags sommartorp. Att det går en genom Sverige är det nog få som har undgått, jag märker själv i min butik hur många letar efter något som påminner om förr. Det finns några företag runt om i världen som skapar porslin med en r känslan av förr i modern tappning, en påminnelse om hur det kanske såg ut farmors kök när man var liten. Burleigh är just ett sådant företag som funnits sedan 1851 och som fortfarande producerar sitt engelska lergods på ungefär samma vis som då. Och visst är resultatet underbart?
I min fysiska butik i Skövde har jag en antikvarieavdelning med underbara klenoder som Mon Ami, Koka Blå, Prunus mm. Passa på att titta in om du har vägarna förbi.

Etiketter: , , , , ,

Lämna en kommentar