Leilas Mazarintårta till Nationaldagen

Nu när det regnar på större delen av befolkningen i Sverige och solen har försvunnit med sin värme, funderade jag på hur man skulle kunna förgylla den kommande helgen. Naturligtvis ska vi fira Nationaldagen med flaggviftning och sång, men för att orka med allt detta firande bör man ju unna sig något gott, varför inte Leilas Mazarintårta?
Leilas Mazarintårta

Botten:

  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 st ekologiska ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Smör och mandelspån till formen

Fläderkräm:

  • 4 st ekologiska äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl koncentrerad flädersaft
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l färska bär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

4. Vänd sist i vetemjölet för hand.

5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.

6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping.

7. Fläderkräm:

8. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.

9. Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.

10. Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.

11. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.

12. Tårtan:

13. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.

14. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.

Lycka till!

Kajsa

Etiketter: , , ,

2 kommentarer till “Leilas Mazarintårta till Nationaldagen”

  1. Kajsa skriver:

    Visst är den vacker, och med alla bären så är det verkligen en sommartårta. Nu när det är så kallt och ruggit ute så måste man ju på något sätt få in sommaren i hemmet. Skriv gärna tillbaka om du bakat den och hur du tyckte den smakade.
    Hälsningar Kajsa

  2. Sussi skriver:

    Vacker tårta som ett konstverk, fina färger. :)

Lämna en kommentar