Två underbara smaker

Nu är det jordgubbstider.  Detta röda söta bär är ju sommaren i ett nötskal, med sin form och sin smak har den fått bli en symbol för sommar, sol, värme och goda desserter. Så varför inte kombinera denna ljuvliga smak med något som jag och många andra har svårt att avstå ifrån, nämligen choklad!

Chokladdoppade jordgubbar som fått stå i en sval kyl, eller en kort stund i frysen, är en smaksensation utan motstycke. Servera dem gärna med lite vaniljglass.

Så här enkelt gör du dem!

Ingredienser:

 • Mörk blockchoklad 200 g
 • Vit blockchoklad 200g
 • Mjölkchoklad 200 g
 • 2 liter jordgubbar

Så här gör du:

 • Använd tre små kastruller eller ugnssäkra formar. Bryt chokladen i småbitar och lägg ner de olika sorterna i varsin skål.
 • Sätt skålarna i vattenbad och värm upp långsamt på medelvärme. Behåll svag värme medan du doppar jordgubbarna så att inte chokladen stelnar i skålen. Den är svår att få flytande igen efter en uppvärmning.
 • Använd en liten tång eller gaffel för att doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Låt de chokladdoppade jordgubbarna stelna på bakplåtspapper innan de avnjutes. Doppa några i vit choklad, mörk choklad och i mjölkchokladen för att få den spännande blandningen av vitt, mörkt och mellanbrun.
 • Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Blanda de olika chokladsorterna lätt så att det blir en marmorering, och klicka ut lite smet i olika former, låt stelna på bakplåtspappret.

jordgubbarKajsa

Etiketter: , , , , ,

En kommentar till “Två underbara smaker”

 1. Krydda Livet skriver:

  Åh vad gott det ser ut. Nu blev jag riktigt sugen på det där 🙂

  Trevlig helg Kajsa! Kram Josefin

Lämna en kommentar