Fastlagsbullarnas dag!

Förra söndagen var jag hos min moster Birgitta och blev bjuden på jättegoda semlor eller som man sa FÖRR  fastlagsbullar. Vi är nu inne i fastan som är en förberedelse för påsken.
Att fasta innbär att  avstå från mycket som är onödigt och som upptar mycket av vår tid. T ex. mat,  TV-tittande,  mobilanvändning eller datorn. Man behöver ju förstås inte välja allt av detta, men kanske något vore bra att avstå från under en tid. Många kristna över hela världen gör detta som förberedelse för påskens budskap att Jesus dött och uppstått för oss personligen. En fastepsalm som jag tycker mycket om är  ”Se vi går upp till Jerusalem i heliga fastetider” skriven av Paul Nilsson som var kyrkoherde i Häggum (där jag också bor)  i början av 1900-talet. Här nedan kan du själv läsa den vackra texten.

Sv. psalm 135semla

Se, vi gå upp till Jerusalem
i heliga fastetider,
att skåda hur Jesus Krist, Guds Son,
i syndares ställe lider.

 Se, vi gå upp till Jerusalem.
Vem går att med Herren vaka
och, såsom vår himmelska Fader vill,
den smärtfyllda kalken smaka?

Se, vi gå upp till Jerusalem,
till Frälsarens kors och pina,
till Lammet, som offras för världens skuld,
för dina synder och mina.

 Se, vi gå upp till Jerusalem,
till staden den evigt klara.
Oss Frälsaren sagt att där han är,
vi skola med honom vara. 

Kajsa

Etiketter: , , ,

En kommentar till “Fastlagsbullarnas dag!”

 1. Anders Branderud skriver:

  Hej!
  Du skriver: ” förberedelse för påskens budskap att Jesus dött och uppstått för oss personligen ”

  [Att skilja åt,] En relevant fråga är hur man ska leva för att följa den historiske Messias. Jag var hängivet kristen och trodde jag följde hans undervisning när jag gick i kyrkan,osv. Sen fann jag att den historiska Mashiakh (Messias) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] var en Ribi [det var hans titel (liknande rabbin)] som hette Yehoshua. Jag läste hans ursprungliga undervisning på hemsidan http://www.netzarim.co.il och jag bytte religion till hans och hans efterföljares – Netzarim – religion (som inte var kristendom).

  Bara för att Ribi Yehosha blev korsfäst; och sedan efter tre dagar och tre nätter fick liv igen så ändrades inte hans eller hans efterföljares religion. De firade aldrig den kristna påsken, utan endast den judiska ’Pesach’

  Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah –
  och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

  Anders Branderud

Lämna en kommentar