Härlig doft av nybakat

I bakrummet komponerades ett nytt recept idag. Resultatet blev en jordnötstoppad choklad- och banankaka. Lite annorlunda kombination, men  mycket populär bland våra gäster. Här är receptet:

KAKA:

3 ägg

2 dl sockar

100 g smör

1,5 dl mjölk

4,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 mogna bananer

200 g choklad

Smörj en rund form med löstagbar botten. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret och mjölken. Rör mjöl med bakpulver och blanda ner i smeten. Mosa bananerna och blanda med hälften av smeten. I andra hälften tillsatte jag choklad. Häll ut den ljusa smeten först i formen och skeda sedan ut den med choklad i. Rör några varv med en gaffel (som man gör med en vanlig tigerkaka). Grädda i 175 grader cirka 45 minuter. Gör under tiden jordnötskolan.

JORDNÖTSKOLA

2 dl jordnötter

150 g smör

1 dl socker

1,5 dl sirap

1,5 dl grädde

Blanda samtliga ingredienser till kolan förutom jordnötterna. Rör då och då medan det får koka till en läcker tjock konsistens. Bred över den avsvalnade kakan och strö över jordnötterna. Ät och njut!

namnteckning

Jordnötskolatoppad banan- coh chokladkaka

5 kommentarer till “Härlig doft av nybakat”

 1. coach outlet skriver:

  coach is a luxurious brand that conquer the world, and coach outlet store online has become more and more popular among wealthy shoppers of the moderate price of coach outlet.

 2. coach purses with their feminine irresistible charms and trusty top quality gain a great popularity in the modern fashion world. coach canada with its large number of timelessly trendy Coach bags and cheap discount prices, has gained a high honor from Coach customers. Welcome to order coach outlet canada, free shipping is offered to all over the world.

 3. Ralph Lauren skriver:

  Ralph Lauren Polo 2011 hot sale offers a good opportunity to order your favorite Ralph Lauren. Ralph Lauren polo shirts shirts of high fashion and top range quality will never go out of modern trend. Order Ralph Lauren online shop, enjoy great discount and free shipping.

 4. juicy couture skriver:

  juicy couture blends timeless and classic design to the popular fashion sensibility. With its soft feminine line, simple but gorgeous style and great comfort, juicy couture will never go out of style. juicy couture outlet have got high honor from the customers. You want beautiful shoes? Here juicy couture sale with free shipping to all over the world!

 5. mikaela skriver:

  Hej Kajsa. Ville bara skicka en liten julhälsning och säga att gardinerna blev helt perfekta, fantastiskt fina i vardagsrummet:)

  God Jul från Mikaela med dom lila marimekko gardinerna 🙂 !

Lämna en kommentar