Ny tävling med priser från Almedalhs & Nordic Ware

Nu när vi ändå har ångan uppe så fortsätter vi med en ny tävling! Denna gång tävlar vi ut något vi verkligen gillar här i butiken. Som ni kanske vet så har vi ett kafé och där bakas det ofta goda kakor och underbara kakor. En av våra favoritbakformar för mjuka kakor är Rose Bunth från Nordic Ware, kakorna blir så vackra och man kan variera dekorationen i oändlighet. Denna form tillsammans med den charmiga kökshandduken Gratulation från Almedahls blir priser i denna tävling!

För att vara med i tävlingen så skulle vi vilja att du delade med dig av ditt favoritrecept här på vår blogg men gärna också på vår Facebooksida.

Tävla om Almedalhs kökshandduk & bakform från Nordic Ware

Gör så här!

Steg 1 – skapa en länk till oss
Skriv om tävlingen på din blogg/ facebooksida eller hemsida och uppmana era vänner att vara med i tävlingen och länka till vår tävling (www.blogg.forr.se) Exempel: Jag är med och tävlar om cool bakform och kökshandduk från Butiken FÖRR (www.forr.se)

För dig utan blogg eller facebooksida: Tipsa 3 vänner via e-post om vår tävling och bifoga länk, skicka sedan en kopia till mig på blogg@forr.se

Steg 2 – anmäl dig till tävlingen
Dela med dig ditt favoritrecept här på bloggen eller på vår Facebooksida och skriv ditt namn i en kommentar här på bloggen och ange adressen till din hemsida eller blogg så är du med i tävlingen. Glöm ej att skriva adressen till din blogg så vi kan kontakta dig!

Steg 3- Extra vinstchans
Det får du om du även gillar oss på Facebook och anmäler dig till vårt nyhetsbrev, ange detta i sådana fall i din kommentar i bloggen. Tävlingen pågår t.om den 25 juli.

Lycka till!!

Kajsa

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer till “Ny tävling med priser från Almedalhs & Nordic Ware”

  1. Mattias skriver:

    Ok, en chokladtårta…

    Skapa tårtbottnarna, tre stycken. (Vanlig tårtbotten är helt ok)
    Ta en sked och stänk lite nypressad apelsinjuice på dem, så att de får lite smak och utseende av juicen.

    Fyllning:
    5 dl vispgrädde (riktig!)
    Kakao (Efter smak, ju mer kakao, desto mer chokladsmak)
    Florsocker efter smak.
    Visp ihop detta – varning med florsocker i grädden stelnar den mycket fort när den väl börjar stelna.

    Bred ut smeten, både som mellanfyllning och ovanpå.

    Garnera med mandarinklyftor i sockerlag (Jag burkar lägga dem i cirkelmönster) och riv lite riktig choklad över, gärna en Valrhona 70%.

    Servera efter några timmar då den stått till sig lite.

    //Mattias

    Ett portvin passar utmärkt till.

  2. Lotta skriver:

    Jag vill vara med och länken hit är:
    http://lottaochlivet.blogspot.com/2011/07/tavling_24.html

    Mitt favoritrecept är ett bröd med skållat rågmjöl:

    Man gör så här:
    3 dl grovt rågmjöl läggs i en bunke.
    6 dl kokhett vatten hälls på och så rör man runt så det blandas. Låt det svalna, jag skållar det på morgonen och gör degen på eftermiddagen.
    Smula ner ett paket jäst i en mugg eller mindre skål. Lägg i 2 msk honung el. sirap och 2 tsk salt.
    Rör om tills det löst sig och häll det i det skållade rågmjölet.
    Tillsätt 2 msk olja.
    Mät upp 1 liter vetemjöl MEN häll bara i ca 7 dl. Rör runt så det blir lite blandat och nu kommer det viktiga!
    Bearbeta degen med händerna, i början använder jag bara en hand och den blir kladdig. Så doppa handen i resten av mjölet och tillsätt bara lite lite mjöl i taget.
    Är man bara envis så blir det en smidig deg som kan bearbetas på bakbordet innan den jäser i ca. 1 timme.
    Tar man för mycket mjöl i ett rågbröd blir det väldigt torrt och smuligt!

    När degen jäst knådar jag den lite och delar den i 4 delar. Jag gör runda kakor som jag plattar till lite. Nagga brödet och låt det jäsa 20-30 minuter.
    Grädda mitt i ugnen ca. 20 minuter.
    När brödet är färdigt så lindas det in och får svalna i bakdukar. Förvara det sedan i plastpåsar.

    Ett jättegott, mättande saftigt bröd!

  3. Jag är gärna med och tävlar Har lagt upp mitt favoritrecept på Butiken FÖRRS Facebooksida (nya företagssidan). Gillar Butiken FÖRR på FB och är ganska 100 på att jag även är anmäld till nyhetsbrevet, annars anmäler jag mig till det nu! Hoppas nu på tuuur, håller tummar & tår!

  4. Simone Hanna skriver:

    Länken till whoopie pies kom ej med,så lägger till den nu
    http://smulansbakblogg.blogspot.com/2010/09/whoopie-pies.html

  5. Simone Hanna skriver:

    Jag vill verkligen vara med och ta chansen.vilka fina priser.
    Här är länken på facebook.
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=140980572649666&set=a.103960616351662.8857.100002131718261&type=1&theater
    Jag vill verkligen vara med och ta chansen.vilka fina priser.
    Jag har många bakverk som har fått en speciell plats hos mig.T.ex red velvet cake,morotskaka och whoopie pies som är de hetaste nu i bakverkens land,dvs Usa.
    Länk till receptet på red velvet cake http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/02/red-velvet-cake.html
    Länk till receptet på morotskaka
    http://smulansbakblogg.blogspot.com/2010/06/morotskaka.html
    Länk till receptet på whoopie pies

    Jag har gillat på facebook.Simone Hanna och tar extralott och anmält mig till nyhetsbrevet.

  6. Jessica skriver:

    Jag är gärna med och tävlar! :)

    1. Här har jag länkat: http://jexxicaa.blogg.se/2011/july/jag-ar-med-och-tavlar.html

    2. Jag vill dela med mig av ett smaskigt recept på en supersmarrig brownie; http://jexxicaa.blogg.se/2011/july/makalosa-hapa-brownies.html

    Hapå-brownies ca 12-15 st

    Ingredienser:
    150 g smör
    150 g mörk choklad
    1 dl kakao
    3 ägg
    3 dl strösocker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk äkta vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    1 dl chokladknappar
    2 dl mini marshmallows
    0,5 dl Hapå eller Dulche De Leche

    Gör såhär:
    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smöra och bröa en form, ca 30×20 cm.
    3. Smält smör, rör ner kakao, grovhacka choklad och rör tills det smält samman. Låt svalna.
    4. Rör ihop ägg och strösocker, rör med ballongvisp i ca 1-2 minuter.
    5. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver i äggsmeten, rör därefter ner chokladsmeten. Blanda väl.
    6. Ha i marshmallows och chokladknappar, häll ut i plåten.
    7. Klicka på Hapå eller Dulche de Leche, grädda i nedre delen i ugnen i ca 40 minuter.
    8. Låt kakan svalna ordentligt innan servering!

    3. Jag följer er via Bloglovin’ och facebook – Jessica Gruvsjö

  7. jenn skriver:

    Klart att jag vill vara med! Jag har gillat pa FB (Barbados jenn, och anmalt mig nyhetsbrevet och jag har tippsat pa min blogg:
    http://barbados.blogg.se/2011/july/25-juli-superfin-bakform-och-kokshandduk.html#trackback

    Kladdkake muffins!

    Ingredienser:
    3 dl strösocker
    2 ägg
    4 dl vetemjöl
    ½ tsk bakpulver
    ½ dl kakao
    1 msk vaniljsocker
    1 krm salt
    150 gram smält smör el. margarin

    Vispa ägg & socker med elvisp så det blir vitt och poröst.
    Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker & salt och vänd ner i sockersmeten.
    Smält smöret och häll i.
    Rör om så allt blandas. Häll upp smeten i muffinsformar.
    In i ugnen! 160 grader ca 15 min.
    Servera med vispad grädde, glass eller bara som de är!

  8. chanette skriver:

    lott 1: http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-hos-butiken-forr-25-juli.html

    lott 2: så enkelt, så gudomligt gott. slår godiset du köper på marknaden med storm steg
    3 dl mjöl
    2 dl florsocker
    1/2 dl kakao
    1 tsk vanilj socker
    1 dl vatten
    3 dl socker
    70 g margarin

    1. ta fram en form av något slag (ugnsform, långpanna eller liknande) och klä den i bakplåtspapper alternativt smöra den. välj form och storlek efter önskad form på fugden.

    2. blanda ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl florsocker, ½ dl kakao och 1 tsk vanillinsocker. det får inte finnas några klumpar, så sila gärna ned ingredienserna i skålen.

    3. ta fram en kastrull och häll i 1 dl vatten, 3 dl socker och 70 g smör. på med plattan och låt det koka max 2 minuter.

    4. tillsätt mjölblandningen och vispa snabbt ihop smeten kraftigt.

    5. häll snabbt smeten i formen och ställ i kylen för att stelna. när smeten har kallnat och stelnat skär du ut valfritt stora rutor. låt torka till lite och förvara sedan i kylskåpet tills det är dags att börja mumsa.

    lott 3: chanette svensson gillar på fb & anmält till nyhets brev

  9. Carola L skriver:

    Kladdkaka med kokostäcke

    4 ägg
    6 dl socker
    3 dl mjöl
    8 msk kakao
    2 tsk vanlijsocker
    2 krm salt
    175g smör

    Blanda och häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.

    Täcke
    75 g smör
    2 dl socker
    1 ½ dl grädde
    1 dl sirap
    1 påse kokos

    Blanda i kastrull och låt sjuda under omrörning i 5 minuter.

    Ta ut kakan och bred på täcket, grädda ytterligare 10 minuter

    Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2011/july/bakform-kokshandduk.html

    Gillar på FB (Carola Lind)

  10. Anna l skriver:

    Vilka fina priser, klart jag vill vara med:)

    Har tipsat om tävlingen http://annastipsblogg.blogspot.com/2011/07/bakform-och-kokshandduk.html

    här är mitt favoritrecept:

    Mandelkaka med choklad- och nougattäcke

    300 g riven mandelmassa
    150 g smör
    2 ägg
    1/2 dl vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver

    Till formen:
    Smör
    Ströbröd

    Garnering:
    50 g hackad mörk blockchoklad
    40 g nougat

    Beskrivning
    Riv mandelmassan och rör den med smöret. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Rör sist ner vetemjöl och bakpulver.

    Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen i 175 grader i 30-40 min.

    Lägg på blockchokladen på den varma kakan och bred ut den. Riv över nougaten och bred ut även den lite lätt (skall vara som ränder av nougaten).

    Gillar på FB – Anna Lundkvist och har anmält mig till nyhetsbrevet.

    PHU, nu tror jag allt är gjort korrekt!

  11. Malin skriver:

    Jag vill vara med!!

    Här är min länk:
    http://majblomma.blogg.se/timeaftertime/2011/july/tavling-med-butiken-forr.html

    Jag tar emot nyhetsbrevet nu och gillar er på Facebook!

    Hoppas på världens megatur!

  12. Eva skriver:

    Sagt och gjort! Mitt blogginlägg finns på http://evalution-tot.blogspot.com/2011/07/tavling.html

    Jag ”gillar” er redan på Facebook och tror att jag också är anmäld till nyhetsbrevet, i annat fall anmäler jag det nu!

    Hoppas på tur!