God, enkel och knäckig hallonpaj

hallonpaj_greengate_pajform_butiken_forr
Nu börjar bären mogna, både i våra trädgårdar och de som växer vilt. Vi tänkte därför tipsa Er om en toppengod och enkel hallonpaj som ni svänger ihop på bara en liten stund. Dessutom har vi den här fina pajformen på REA just nu, du hittar den HÄR.  Unna dig själv en fin sommarpresent, eller ge bort den till någon du tycker om.

Knäckig hallonpaj

Ingredienser:
Ca 300 g Hallon, frysta eller färska
200 g margarin
1 dl stösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller grädde

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 170 grader. Täck botten på en pajform med hallon. (strö lite socker eller råsocker över hallonen om du vill ha en lite sötare paj ) Pajformen behöver inte smörjas.
Smält sedan margarinet och rör samman alla övriga ingredienser. Häll sedan smeten ovanpå bären.
Ställ pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 20 min.

Servera med vaniljsås eller vispgrädde

 

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.